tiistai 17. marraskuuta 2015

Toimintaa

Sunnuntaina aamuvarhaisella Kuje autoon ja paimentamaan Somerolle Tuijan oppiin. Oi ja voi. Liinassa eka pätkä ja  oli tosi hankalaa. Liina tiellä, pentu hyökkäilee eikä pysähdy paikoilleen ja vielä haukkuu. No saatiin onnistuneitakin kohtia. Toka pätkä ilman liinaa, koska mulle hankalaa sen kanssa. Tein asiani vähän turhan selväksi sauvan kanssa heti alkuun eli mua ja sauvaa kuunnellaan. "Aha, no mä sit oon vaan täällä reunalla ja kattelen" Tarkoitus oli pitää Kuje etäällä lampaista ja sitä se ainakin oli :D No Tuija oli tyytyväinen, Kuje mietti selkeesti mistä on kyse. Ja pystyttiin lopettamaan onnistuneeseen ajamiseen ja stoppiin.
Hyvä! Voi olla että tulee parin kuukauden tauko, mutta viimeistään ensi vuonna taas lampaille. On se vaan kivaa vaikkei mitään osaa ja ymmärrä.

Maanantaina Kujeella Mannerin Ninan tokotreenit JANKKilassa. Pari kertaa jäi välistä mikä oli kyllä hyvä, ehdin treenata ja aiheuttaa itselle päänvaivaa. Päädyin ottamaan seuraamiseen ja jääviin treenien aiheeksi.

Seuraamiseen imuttamisen rinnalle vasemman jalan seuraaminen, eli paikan vahvistaminen. Kuje on niin eläväinen että sille paikan varma opettaminen heti alussa on hyväksi. Pää pysyy siis vasemman jalan kohdalla, ja sen mukaan koira liikuu missä vasuri huitelee. Koiran asento myös huomioitava: Jalat vierekkäin = istuu. Jalat irti toisistaan ts. oikea edessä = seisoo. Alussa ei niin tarkkaa mutta pyrittävä tähän. Opettamisen aloitus joko tarjoamisen kautta tai kevyesti avustamalla. Ensin opetetaan asentoa paikallaan sitten liikkeessä askel kerrallaan. Kotona aloitellaan tuota paikkaa ja seuraavalla kerralla tsekataan miten se sujuu.

Jäävät. Seisominen hyvä. Viivettä palkkaamiseen. Välillä ihan pentutreeniä eli heti namin heitto.
Maahanmeno tyyli liian kaukomainen eli ensin pysähtyy ja sitten menee taaksepäin maahan. Pitäisi sukeltaa maahan. En oo tajunnut tähän kiinnittää huomiota kun oon vaan ollut iloinen että menee maahan :D Noh, nopeasti korjattiin, namilla eteenpäin vetämällä saatiin jo oikeanlaisia suorituksia. Näitä jatketaan. Muistettava eri käskyt kaukoihin ja tähän tavalliseen maahanmenoon.

Tehtiin myös ruutuun juoksu ja hyppy. Molemmissa pienelle liikaa päänvaivaa, koska halli ympäristönä on niin häiriöinen, että pentunen ehtii reagoida sataan asiaan sekunnissa. Mutta helpottamalla onnistumiset, hyvä!

Nuppu Nenänen treenasi myös!! AVO- rallytokon korkkaus lauantaina, joten piti käydä hallissa kokeilemassa rataa. Valitsin kaikki mahdolliset pysähdykset ja käännökset. Istu, sivu, istu, sivu, sivu.... Noh, katsotaan. Jos ohjaaja ei mokaa, niin Nuppu ainakin osaa!

Niin ja bonussektorilla sunnuntaina: ajomatkalla salaman aiheuttama sokaistuminen eli poliisin muistutusta odotellessa. Maanantaina Kuikki päätti että (suht uusi) kevythäkki on aivan kamala ja veti kyljestä tassulla verkon rikki ja tunki motarilla syliin. Noh, metallihäkki piti ostaa muutenkin. On tää harrastaminen vaan niin ihanan halpaa!!!

1 kommentti:

  1. Teille on haaste :)

    http://olipakerranpriya.blogspot.com/2015/12/olipa-kerran-liebster-award.html

    VastaaPoista